Zoeken

Woning met een karakteristieke uitstraling

 Bij een bezoek aan onze dochter in Scheveningen, werden wij geattendeerd op een nieuwbouwproject Residence Pavillion Riche. Op het punt waar de Utrechtsestraat, de Harstenhoekweg en de Kurhausweg bij elkaar komen, laten grote borden ons kennis maken met prachtige beelden van het nog te verrijzen complex. Een schitterend ontwerp, geheel passend in de omgeving van het Kurhaus. Ik kon niet nalaten ook even binnen te lopen bij de informatiebijeenkomst voor omwonenden.

Tekeningen en een maquette namen de bezoekers mee naar een blik in de toekomst.Op mijn vraag aan de makelaar, wie de architect van dit schitterende project was, gaf zij als antwoord: Ir Hoogenberk. Waarop ik zei Hoogenberk? Ik woon in Apeldoorn  in een van zijn voormalige projecten: Residence Wilhelmina aan het Wilhelminapark. 
Maar....... daar gaat een verhaal aan vooraf: 
Kort nadat ik in 1998 gekozen werd tot lid van de gemeenteraad in Apeldoorn, stond het plan Wilhelminapark ter besluitvorming op de agenda van de commissie ruimtelijke ontwikkeling. Een aantal plannen van andere architecten werd in een eerder stadium door omwonenden, met heel veel commotie, afgeschoten. Als raadslid heb ik het ontwerp van Hoogenberk bijzonder geprezen, omdat het geheel in harmonie was met de omgeving. Deze insteek werd door vele andere politieke partijen en  de omwonenden van harte gesteund. Immers de Parkenbuurt is een Rijksmonument en daar moeten we zuinig op zijn.

Toen kon ik niet bevroeden, dat we er jaren later zelf zouden gaan wonen. In 2002 kwam er op het laatste moment nog een appartement vrij op de begane grond met een schitterend uitzicht op het Wilhelminapark. Het wonen op deze plek voelt dagelijks als vakantie, ruimte, rust en een woning met een karakteristieke uitstraling. De reacties van mensen, die voor het eerst op bezoek komen, dragen ertoe bij dat we trots zijn op de beslissing, die we destijds hebben genomen om  op deze plek te gaan wonen!

Nieuwe 'stulpje' in Leuvenheim

Hier eens even een berichtje vanuit ons nieuwe 'stulpje' in Leuvenheim, per slot van rekening zijn we bijna buren!
Zou je alsjeblieft aan Egbert door willen geven dat we ongelooflijk genieten in ons mooie huis? Dat alles zo klopt met hoe we het gedacht hebben? Dat de ruimtes zo goed aanvoelen, niet te groot, niet te klein, precies om ons heen. Dat het als een soort heerlijke, oude jas past, om ons heen zit.... 's ochtends worden we gewekt door de zon, die schijnt vanaf een uur of half 6 onze slaapkamer in en wordt vergezeld door de eerste zwaluwen die vanaf ons balkon de nieuwe dag verwelkomen... ons uitzicht rondom door alle ramen is fantastisch, met welk soort licht ook. Soms zitten we 's avonds in de keuken met een glas wijn aan de tafel en zien aan de ene kant de regenbuien voorbij trekken en aan de andere kant de zon ondergaan... echt waanzinnig, we zitten er middenin door al die openslaande deuren en ervaren het ook zo. Ook de veranda is een groot succes en hebben we heel veel plezier van... Ik kan nog uren zo doorgaan maar daar zit je vast niet op te wachten.
Ik wilde toch graag even dit geluk met jullie delen!

1133 villanew 1

Zwolle, Ruiterlaan

"We leven en ontvangen in HET HUIS. En het is fantastisch!

Na jaren van pietlutten voel ik me nu een soort 'resident' en daarvoor ben ik niet in de laatste plaats aan jou/jullie dank verschuldigd.

Het estethische, soms tot teveel hoogte getild (financieel dan) heeft toch in het algemeen gezegevierd."

 486 villanew 1