Zoeken

Woning met een karakteristieke uitstraling

 Bij een bezoek aan onze dochter in Scheveningen, werden wij geattendeerd op een nieuwbouwproject Residence Pavillion Riche. Op het punt waar de Utrechtsestraat, de Harstenhoekweg en de Kurhausweg bij elkaar komen, laten grote borden ons kennis maken met prachtige beelden van het nog te verrijzen complex. Een schitterend ontwerp, geheel passend in de omgeving van het Kurhaus. Ik kon niet nalaten ook even binnen te lopen bij de informatiebijeenkomst voor omwonenden.

Tekeningen en een maquette namen de bezoekers mee naar een blik in de toekomst.Op mijn vraag aan de makelaar, wie de architect van dit schitterende project was, gaf zij als antwoord: Ir Hoogenberk. Waarop ik zei Hoogenberk? Ik woon in Apeldoorn  in een van zijn voormalige projecten: Residence Wilhelmina aan het Wilhelminapark. 
Maar....... daar gaat een verhaal aan vooraf: 
Kort nadat ik in 1998 gekozen werd tot lid van de gemeenteraad in Apeldoorn, stond het plan Wilhelminapark ter besluitvorming op de agenda van de commissie ruimtelijke ontwikkeling. Een aantal plannen van andere architecten werd in een eerder stadium door omwonenden, met heel veel commotie, afgeschoten. Als raadslid heb ik het ontwerp van Hoogenberk bijzonder geprezen, omdat het geheel in harmonie was met de omgeving. Deze insteek werd door vele andere politieke partijen en  de omwonenden van harte gesteund. Immers de Parkenbuurt is een Rijksmonument en daar moeten we zuinig op zijn.

Toen kon ik niet bevroeden, dat we er jaren later zelf zouden gaan wonen. In 2002 kwam er op het laatste moment nog een appartement vrij op de begane grond met een schitterend uitzicht op het Wilhelminapark. Het wonen op deze plek voelt dagelijks als vakantie, ruimte, rust en een woning met een karakteristieke uitstraling. De reacties van mensen, die voor het eerst op bezoek komen, dragen ertoe bij dat we trots zijn op de beslissing, die we destijds hebben genomen om  op deze plek te gaan wonen!