Zoeken

Zutphen, Driesteek

In het kader van de 'Rood voor Rood' regeling heeft de provincie Gelderland ingestemd met het wijzigen van de agrarische bestemming op het erf aan de Driesteek. In plaats van de schuren mochten 2 woningen toegevoegd worden naast de 2 al bestaande woningen. Voorwaarde was een landelijke uitstraling. Voor één van de woningen is gekozen voor een ontwerp met een karakteristieke rietenkap, eenduidig, doorlopend in de kap van de schuur. In de zomer met het maïs hoog bepaalt dit de uitstraling. Het dak heeft grote overstekken waardoor bijzondere binnen - buitenplekken ontstaan en wordt geaccentueerd door een horizontale band van koper. De plattegrond is open van karakter: de ruimtes zijn vrij gekoppeld en er zijn vele doorzichten op het fantastische landschap. De materialen zijn voornamelijk traditioneel, in aansluiting met het landelijke gebied: riet, baksteen, keramische pan, hout en koper. Alleen de kozijnen zijn aluminium, zodat ze zo slank mogelijk gedetailleerd konden worden en zo ondergeschikt blijven aan het totaalbeeld.