Zoeken

Maarssen, Oostwaard

Vrijstaand woonhuis bestaand uit een eenvoudig hoofdvolume met een pannengedekte langskap, aan de straatzijde voorzien van een aanbouw die met zijn voorgevel het schuine verloop van de straat volgt.
Deze aanbouw biedt ruimte aan een bijzonder royale entreehal en maakte het verder mogelijk in de kap een badkamer én vier slaapkamers op te nemen. Door het rechterdeel van het huis te onderkelderen kon ook nog een grote was- en hobbyruimte worden gecreëerd. Aan de zuidzijde werd het huis voorzien van een overdekt terras met balkon, dat vanuit twee slaapkamers kan worden bereikt. Vanaf zowel terras, als balkon kan worden genoten van de levendigheid van de Vecht. Gerealiseerd : 2012

Stedenbouwkundig onderdeel van het nieuwe Vechtdorp Op Buuren (op een voormalig industrieterrein).
Het dorp heeft een eigen identiteit passend bij het typische karakter van de historische omgeving en het Vechtse landschap. De andere door ons bureau ontworpen onderdelen in Op Buuren Dorp zijn: het 'Raadhuys' met 8 appartementen, enkele huizen aan de gracht en een hofje. Op Landgoed Oostwaard: het Landhuis (14 app.), de LandHeeren (4 woningen), 8 Poortwoningen en de Oranjerie die ook 8 woningen telt.